Liikenne- ja liikuntapuisto - Akaan kaupunki

Liikenne- ja liikuntapuisto

Uusi liikunnallinen liikennepuisto rakentuu Sikosuon leikkipuistoon Toijalan keskustassa. Puisto on suunnattu kaikenikäisille käyttäjille mukaan lukien erityisryhmät. Puisto valmistuu kesällä 2022.

Liikenneoppia lapsille

Keskeisenä toimintona on lasten liikennepuisto. Siitä tulee liikenteen pienoismaailma, jossa lapset pääsevät opettelemaan liikennekäyttäytymistä turvallisessa ympäristössä.

Puisto koostuu monipuolisista asfaltoiduista ajoreiteistä; liikenneympyrästä, liittymistä ja suojateistä. Lisäksi alue varustetaan liikennemerkeillä ja opastetaululla.

Monipuolinen elämysalue

Puiston eteläreunalle rakennetaan etenevä esterata parkour-välineistä ja kiipeilyseinä tai –elementti. Länsipuolelle on tulossa bmx- ja pulkkakumpare.

Myöhemmässä vaiheessa suunnitteilla on oleskelualue, ulkoshakkilauta, mahdollinen kioski kesäkauden toimintaa varten, wc:t ja yhteisöviljelyalue.

Keskellä puistoa sijaitsevaa nykyistä lasten leikkipaikkaa on tarkoitus laajentaa ja kunnostaa.

Suunnitelmissa itäpuoli saa ulkokuntoilualueen, johon tulisi monipuolisesti välineitä aktiivikuntoilijoille, senioreille ja liikuntarajoitteisille. Puistoalueen polut tehdään esteettömiksi.

Käyttäjät apuna

Kuntalaiset ovat osallistuneet puiston suunnitteluun alusta lähtien. Puisto sai alkunsa kuntalaisaloitteesta, suunnitteluvaiheessa toiveita pyydettiin asukkailta, ja viimeisimpänä kaupunki keräsi puiston nimi-ideoita, joita saapui 91.

Nimiasiasta päättää tekninen lautakunta.

karttakuva liikenne- ja liikuntapuistosta