Aineisto

Asiakaspäätteet

Kirjastossa on maksutta käytössäsi asiakaspäätteitä. Päätteillä on Internet-yhteys,
Windows 10 -käyttöjärjestelmä, toimisto-ohjelmat ja mahdollisuus tulostukseen.

E-aineistot

PIKI-kirjastojen yhteiset e-aineistot ovat käytössäsi PIKI-kirjastokortin tunnuksella ja siihen liitetyllä nelinumeroisella pin-koodilla. Lue lisää erilaisista e-aineistoista PIKI-verkkokirjaston sivuilta listatuista

E-kirjat ja e-äänikirjat
E-musiikki
E-elokuvat
E-lehdet

Mikäli lukeminen on sinulle vaikeaa lukivaikeuden, sairauden, vamman tai vastaavan syyn vuoksi, kurkkaa Celian sivuilta, olisiko sinulla mahdollisuus saada käyttöösi Celian äänikirjat. Niitä voit kuunnella tabletilla, älypuhelimella tai tietokoneella.

Celia tukee lukemisen yhdenvertaisuutta tuottamalla ja välittämällä kirjallisuutta saavutettavassa muodossa. Palvelu on maksuton. Celian asiakkaaksi sinut voidaan rekisteröidä lähikirjastossasi.

Elokuvat, tietovideot (DVD-levy, Blu-ray)

Kauno- ja tietokirjat

Kirjoja on tarjolla kaikenikäisille

  • uutuuksia ja klassikoita, ml. helppolukuiset, isotekstiset, selko- ja äänikirjat
  • kielinä suomen lisäksi mm. englanti, ruotsi ja venäjä
  • genreinä mm. fantasia, jännitys, kauhu ja scifi
  • omat sijainnit mm. musiikki, novellit, näytelmät, runot, sarjakuvat ja varasto
  • omina kokoelminaan kotiseutu- ja Romania-kokoelma sekä VIPit

Kartat

Kotiseutukokoelma

Kotiseutukokoelmassa ovat paikalliset julkaisut ja kirjoittajat (joko täällä syntyneet tai kirjailijanuraansa tehneet) sekä muut merkkihenkilöt (esim. Arvo Ylppö). Akaata ja Toijalaa käsittelevä aineisto sekä vuonna 2013 suljetun Kylmäkosken kirjaston kokoelma on pääkirjastossa. Viialaa koskeva aineisto sekä Viiala-lehden, Pirkanmaan Sanomien ja Akaan Seudun vuosikerrat ovat Viialan kirjasto Vilkussa.

Kotiseutukokoelmien aineisto on käytettävissä vain kirjaston tiloissa, mutta jotakin voi saada myös kotilainaksi lyhyeksi aikaa.
Mikrofilmattu aineisto on Akaan pääkirjastossa, jossa on myös erilaisten yhdistysten kotiseutuarkistoja. Lisätietoja kirjastosta.

Lautapelit

Lehdet

Kirjastoihin vuonna 2020 tulevat lehdet ja sijainnit löydät linkistä.

ePress ja eMagz, voit lukea kotimaisia sanoma- ja aikakauslehtiä digitaalisina näköisversioina kirjaston asiakaspäätteillä tai omalla laitteellasi kirjaston Visitorlib-verkossa.

Elektra on kotimaisten tieteellisten lehtien artikkelikokoelma, joka on käytössäsi kirjaston asiakaskoneilla. Elektrassa on yli 38000 artikkelia pääosin pdf-muodossa. Osa lehdistä päivittyy jatkuvasti, osasta mukana on ainoastaan vanhoja vuosikertoja. Kokoelmaan kuuluu myös elektronisia kirjoja.

Musiikkiäänitteet (CD-levy)

Nuotit

Romania-kokoelma

Akaan pääkirjastossa sijaitsee Romania-kokoelma, joka on syntynyt 1970-80 –luvuilla. Aineistoa on kertynyt vaihtelevasti lähes nykypäivään saakka. Lisätietoa löytyy linkkiä klikkaamalla.

Äänikirjat (CD-levy, MP3-tiedosto)

Kirjastosta voit lainata äänikirjoja, joiden tallennusmuoto on joko CD-levy tai MP3-tiedosto. Kohdassa E-aineistot esitellään E-kirjat ja e-äänikirjat, jotka ovat käytössäsi kirjastokortillasi.

Lisäksi sinulla voi olla lukivaikeuden, sairauden, vamman tai vastaavan syyn vuoksi mahdollisuus saada käyttöösi Celian äänikirjat. Niitä voit kuunnella tabletilla, älypuhelimella tai tietokoneella.

Uutuusluettelo

Uutuusluettelo kootaan kuukauden alkupuolella edellisessä kuussa kirjastoon tulleesta aineistosta. Luettelon löydät kirjastosta.

PIKI-verkkokirjaston Uutuushaun avulla löydät hakupäivästä takautuvasti esim. 1 kk aikana kirjastoon sekä tilattun että saapuneen aineiston.