Aineisto - Akaan kaupunki

Aineisto

Asiakastietokoneet

Kirjastossa on maksutta käytössäsi asiakastietokoneita. Koneilla on Internet-yhteys, toimisto-ohjelmat ja mahdollisuus tulostukseen.

Kirjaudut asiakastietokoneelle PIKI-kirjastokortin numerolla ja siihen liitetyllä nelinumeroisella pin-koodilla.

E-aineistot

PIKI-kirjastojen yhteiset e-aineistot ovat käytössäsi PIKI-kirjastokortin tunnuksella ja siihen liitetyllä pin-koodilla.

Tarjolla on valtavasti e-kirjoja, e-äänikirjoja, e-musiikkia, e-elokuvia, e-videoita ja e-lehtiä. Linkit aineistoihin ja lisätietoa löytyy PIKI-verkkokirjastosta e-aineistosivulta. Sivulta löytyy myös verkkovinkkejä e-materiaaleihin.

Saavutettavuuskirjasto Celia

Onko lukeminen sinulle hankalaa lukivaikeuden, sairauden, vamman tai vastaavan syyn vuoksi? Kurkkaa Saavutettavuuskirjasto Celian sivuilta, olisiko sinulla mahdollisuus saada käyttöösi Celian äänikirjat. Niitä voit kuunnella tabletilla, älypuhelimella tai tietokoneella.

Saavutettavuuskirjasto Celia tukee lukemisen yhdenvertaisuutta tuottamalla ja välittämällä kirjallisuutta saavutettavassa muodossa. Palvelu on maksuton. Celian asiakkaaksi sinut voidaan rekisteröidä lähikirjastossasi.

Elokuvat, tietovideot

Esteetön kirjasto

Klikkaa itsesi PIKI-verkkokirjaston Esteettömyys-sivulle, jonne on koottu tietoa kirjaston aineistoista ja palveluista sinulle, jonka on vaikea päästä kirjastoon tai kirjastoasiointi ei ole kaikin osin tuttua tai mahdollista. Kysy erilaisista mahdollisuuksista lisää kirjastosta!

Hankintaehdotus

Otamme vastaan hankintaehdotuksia linkistä avautuvalla lomakkeella tai voit kertoa toiveesi henkilökunnalle.

Kartat

Kauno- ja tietokirjat

Kirjoja on tarjolla kaikenikäisille

  • uutuuksia ja klassikoita, ml. helppolukuiset, isotekstiset, selko- ja äänikirjat
  • kielinä suomen lisäksi mm. englanti, ruotsi ja venäjä
  • genreinä mm. fantasia, jännitys, kauhu, romantiikka ja scifi
  • omat sijainnit mm. musiikki, novellit, näytelmät, runot, sarjakuvat ja varasto
  • omina kokoelminaan kotiseutu- ja Romania-kokoelma sekä VIPit

Kotiseutukokoelma

Kotiseutukokoelma koostuu paikallisista julkaisuista ja paikallisten kirjoittajien teoksista (joko Akaassa syntyneet tai kirjailijanuraansa tehneet) sekä paikallisista merkkihenkilöistä (esim. Arvo Ylppö) kirjoitetuista teoksista.

Akaata ja Toijalaa käsittelevä aineisto sekä vuonna 2013 suljetun Kylmäkosken kirjaston kokoelma, mikrofilmattu aineisto sekä erilaisten yhdistysten kotiseutuarkistoja on pääkirjastossa.
Viialaa koskeva aineisto sekä Viiala-lehden, Pirkanmaan Sanomien ja Akaan Seudun vuosikerrat ovat Viialan kirjasto Vilkussa.

Kotiseutukokoelmien aineisto on käytettävissä vain kirjaston tiloissa, mutta jotakin voi saada myös kotilainaksi lyhyeksi aikaa. Lisätietoja kirjastosta.

Lautapelit

Lehdet

Kirjastoihin vuonna 2023 tulevat lehdet ja sijainnit löydät tästä linkistä.

ePress ja eMagz -palveluista voit lukea kotimaisia sanoma- ja aikakauslehtiä digitaalisina näköisversioina kirjaston tietokoneella tai omalla laitteellasi kirjaston Visitorlib-verkossa.

PressReader-lehtipalvelu on PIKI-kirjastojen asiakkaiden käytössä sekä kotona että kirjastoissa. Palvelu sisältää pääosin ulkomaisia aikakaus- ja sanomalehtiä. Valikoima on kattava, palvelussa on lehtiä 150 maasta, 65 eri kielellä. PressReaderiin kirjaudutaan PIKI-kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla (pin-koodi). Voit lukea lehtiä joko suoraan selaimessa osoitteessa pressreader.com tai erillisellä mobiilisovelluksella. Sovelluksen voit ladata laitteesi sovelluskaupasta.

Musiikkiäänitteet

Nuotit

Romania-kokoelma

Akaan pääkirjastossa sijaitsee Romania-kokoelma, joka on syntynyt 1970-80 –luvuilla. Aineistoa on kertynyt vaihtelevasti lähes nykypäivään saakka. Lisätietoa löytyy linkkiä klikkaamalla.

Videopelit

Äänikirjat (CD-levy, MP3-tiedosto)

Kirjastosta voit lainata äänikirjoja, joiden tallennusmuoto on joko CD-levy tai MP3-tiedosto.

E-kirjat ja e-äänikirjat, jotka ovat käytössäsi verkon kautta kirjastokortillasi, esitellään kohdassa E-aineistot.

Lukivaikeuden, sairauden, vamman tai vastaavan syyn vuoksi sinulla voi olla mahdollisuus saada käyttöösi Saavutettavuuskirjasto Celian äänikirjapalvelu. Celian aineistoja voit kuunnella tabletilla, älypuhelimella tai tietokoneella. Lähikirjastosi rekisteröi sinut Celia-asiakkaksi.

Uutuusluettelo

Uutuusluettelo kootaan kuukauden alkupuolella edellisessä kuussa Akaan kaupunginkirjastoon tulleesta aineistosta. Luettelon löydät kirjastosta.

PIKI-verkkokirjaston Uutuushaun avulla löydät hakupäivästä takautuvasti esim. 1 kk aikana PIKI-kirjastoihin sekä tilatun että saapuneen aineiston. Rajaamalla hakua voit tehdä siitä kirjastokohtaisen.