Aineisto - Akaan kaupunki

Aineisto

Asiakastietokoneet

Kirjastossa on maksutta käytössäsi asiakastietokoneita. Koneilla on Internet-yhteys,
Windows 10 -käyttöjärjestelmä, toimisto-ohjelmat ja mahdollisuus tulostukseen.

Kirjaudut asiakastietokoneelle PIKI-kirjastokortin numerolla ja siihen liitetyllä nelinumeroisella pin-koodilla.

E-aineistot

PIKI-kirjastojen yhteiset e-aineistot ovat käytössäsi PIKI-kirjastokortin tunnuksella ja siihen liitetyllä pin-koodilla. Lue lisää erilaisista e-aineistoista PIKI-verkkokirjaston sivuilta.

E-kirjat ja e-äänikirjat
E-musiikki
E-elokuvat
E-lehdet

Celia

Onko lukeminen sinulle hankalaa lukivaikeuden, sairauden, vamman tai vastaavan syyn vuoksi? Kurkkaa Celian sivuilta, olisiko sinulla mahdollisuus saada käyttöösi Celian äänikirjat. Niitä voit kuunnella tabletilla, älypuhelimella tai tietokoneella.

Celia tukee lukemisen yhdenvertaisuutta tuottamalla ja välittämällä kirjallisuutta saavutettavassa muodossa. Palvelu on maksuton. Celian asiakkaaksi sinut voidaan rekisteröidä lähikirjastossasi.

Elokuvat, tietovideot (DVD-levy, Blu-ray)

Esteetön kirjasto

Klikkaa itsesi PIKI-verkkokirjaston Kirjasto kuuluu kaikille -sivulle, jonne on koottu tietoa kirjaston aineistoista ja palveluista sinulle, jonka on vaikea päästä kirjastoon tai kirjastoasiointi ei ole kaikin osin tuttua tai mahdollista.

Kartat

Kauno- ja tietokirjat

Kirjoja on tarjolla kaikenikäisille

  • uutuuksia ja klassikoita, ml. helppolukuiset, isotekstiset, selko- ja äänikirjat
  • kielinä suomen lisäksi mm. englanti, ruotsi ja venäjä
  • genreinä mm. fantasia, jännitys, kauhu ja scifi
  • omat sijainnit mm. musiikki, novellit, näytelmät, runot, sarjakuvat ja varasto
  • omina kokoelminaan kotiseutu- ja Romania-kokoelma sekä VIPit

Kotiseutukokoelma

Kotiseutukokoelma koostuu paikallisista julkaisuista ja paikallisten kirjoittajien teoksista (joko täällä syntyneet tai kirjailijanuraansa tehneet) sekä paikallisista merkkihenkilöistä (esim. Arvo Ylppö) kirjoitetuista teoksista.

Akaata ja Toijalaa käsittelevä aineisto sekä vuonna 2013 suljetun Kylmäkosken kirjaston kokoelma, mikrofilmattu aineisto sekä erilaisten yhdistysten kotiseutuarkistoja on pääkirjastossa.
Viialaa koskeva aineisto sekä Viiala-lehden, Pirkanmaan Sanomien ja Akaan Seudun vuosikerrat ovat Viialan kirjasto Vilkussa.

Kotiseutukokoelmien aineisto on käytettävissä vain kirjaston tiloissa, mutta jotakin voi saada myös kotilainaksi lyhyeksi aikaa. Lisätietoja kirjastosta.

Lautapelit

Lehdet

Kirjastoihin vuonna 2021 tulevat lehdet ja sijainnit löydät linkistä.

ePress ja eMagz -palveluista voit lukea kotimaisia sanoma- ja aikakauslehtiä digitaalisina näköisversioina kirjaston tietokoneella tai omalla laitteellasi kirjaston Visitorlib-verkossa.

PressReader-palvelu sisältää pääosin ulkomaisia aikakaus- ja sanomalehtiä. Palvelussa on yli 7 800 lehteä 79 eri kielellä. PIKI-kirjastot ovat lisänneet e-aineistojen tarjontaa koronarajoitusten vuoksi ja siksi PressReaderiin on etäkäyttömahdollisuus toistaiseksi. Kirjautumiseen tarvitset PIKI-kirjastokortin numeron ja siihen liitetty nelinumeroisen tunnusluvun (PIN).

Elektra on kotimaisten tieteellisten lehtien artikkelikokoelma, joka on käytössäsi kirjaston asiakaskoneilla. Elektrassa on yli 38000 artikkelia pääosin pdf-muodossa. Osa lehdistä päivittyy jatkuvasti, osasta mukana on ainoastaan vanhoja vuosikertoja. Kokoelmaan kuuluu myös elektronisia kirjoja.

Musiikkiäänitteet (CD-levy)

Nuotit

Romania-kokoelma

Akaan pääkirjastossa sijaitsee Romania-kokoelma, joka on syntynyt 1970-80 –luvuilla. Aineistoa on kertynyt vaihtelevasti lähes nykypäivään saakka. Lisätietoa löytyy linkkiä klikkaamalla.

Äänikirjat (CD-levy, MP3-tiedosto)

Kirjastosta voit lainata äänikirjoja, joiden tallennusmuoto on joko CD-levy tai MP3-tiedosto. Kohdassa E-aineistot esitellään E-kirjat ja e-äänikirjat, jotka ovat käytössäsi kirjastokortillasi.

Lukivaikeuden, sairauden, vamman tai vastaavan syyn vuoksi sinulla voi olla mahdollisuus saada käyttöösi Celian äänikirjapalvelu. Celian aineistoja voit kuunnella tabletilla, älypuhelimella tai tietokoneella. Lähikirjastosi rekisteröi sinut Celia-asiakkaksi.

Hankintaehdotus

Otamme vastaan hankintaehdotuksia linkistä avautuvalla lomakkeella tai voit kertoa toiveesi henkilökunnalle. Kaikki hankintaehdotukset otetaan huomioon, mutta kaikkia toiveita ei voida toteuttaa. PIKI-kirjastokortilla sinulla on käytössäsi koko PIKI-kirjastojen kokoelma. Toivomasi teos saattaa olla jossain PIKI-kirjastossa, josta voit sen seutuvarata kuljetettavaksi lähikirjastoosi.

Uutuusluettelo

Uutuusluettelo kootaan kuukauden alkupuolella edellisessä kuussa kirjastoon tulleesta aineistosta. Luettelon löydät kirjastosta.

PIKI-verkkokirjaston Uutuushaun avulla löydät hakupäivästä takautuvasti esim. 1 kk aikana kirjastoon sekä tilatun että saapuneen aineiston.