Ryhmän kirjastovierailu tai aineistotilaus

Tämänhetkisessä koronatilanteessa luokat ja päiväkotiryhmät ovat tervetulleita pienryhminä kirjastoon lainaamaan. Ryhmien kirjavinkkaus ja muu ohjattu toiminta on toistaiseksi tauolla.

Erityisesti suosittelemme luokkia ja ryhmiä tilaamaan lukupiiri- ja pulpettikirjoja kerättyninä valmiina kirjakasseina. Kirjatoiveet tai yhteydenottopyynnön voi ilmoittaa suoraan kirjastoon tai lähettää sivun alareunan Ryhmän kirjastovierailu tai aineistotilaus -lomakkeella.

Käyntiajankohta sovitaan etukäteen. Ota yhteyttä 2-3 arkipäivää ennen toivottua ajankohtaa. Muista myös ilmoittaa, jos käynti peruuntuu. Yhteydenotot Akaan pääkirjasto, kirjasto@akaa.fi, 040 335 3600 tai Viialan kirjasto Vilkku, viialankirjasto@akaa.fi, 040 335 3620.

Akaan pääkirjastoon Toijalaan ryhmälle suositellaan lainausaikaa ma, ti ja to klo 8-12 sekä ke ja pe klo 8-10.
Viialan kirjasto Vilkkuun käynnit sovitaan ryhmäkohtaisesti.

Alaluokkien kirjat lainataan lainausautomaatilla luokan kortilla, jonka saa kirjastosta. Isompien oppilaiden toivotaan lainaavan omilla korteillaan.

Toimitamme luokille mahdollisuuksien mukaan lukupiiri- ja pulpettikirjoja. Kirjatoiveet voi ilmoittaa suoraan kirjastoon tai lähettää sivun alareunassa olevalla lomakkeella.

Päiväkoti-ikäiset

Päiväkoti-ikäisten ryhmille järjestämme kirjastovierailuja ja satutuokioita sekä keräämme haluttuun teemaan liittyviä aineistopaketteja.

Koululaiset

Koululaisryhmille kerromme kirjaston palveluista, vinkkaamme kirjoja sekä opastamme kirjastonkäytössä ja tiedonhaussa.

Luokan yhteisellä kirjastokortilla voi lainata 5. luokkaan asti. 6. luokasta alkaen suosittelemme oppilaiden lainaavan omilla kirjastokorteillaan.

Kirjavinkkaus houkuttelee lukemaan esittelemällä hauskoja ja kiinnostavia kirjoja. Vinkkauksen sisältö voidaan räätälöidä sopivaksi lukutaidon tai kiinnostusten mukaisesti.

Ryhmä voi käyttää kirjastoa myös ilman ohjausta ja oppilaat voivat lainata pulpettikirjoja.

Kokoamme tarvittaessa haluttuun aihepiiriin liittyviä aineistopaketteja ja autamme myös luokan lukupiireihin sopivien kirjojen valinnassa.

Varaa kirjastovierailu tai aineistotilaus

Ota yhteyttä kirjastoon alla olevalla lomakkeella vähintään kaksi (2) viikkoa ennen toivottua vierailuajankohtaa tai aineiston tarvetta. Lainaamaan ryhmä voi tulla ilman ennakkoilmoittautumista.

Yhteydenottosi jälkeen voit jäädä odottamaan vastaustamme.

Kirjastovierailu tai aineistotilaus ryhmälle