Liikenne- ja liikuntapuisto - Akaan kaupunki

Liikenne- ja liikuntapuisto

Akaan liikenne- ja liikuntapuisto Liikkis on tarkoitettu kaikenikäisille käyttäjille, myös erityisryhmille.

Liikenneoppia lapsille

Keskeisenä toimintona on lasten liikennepuisto, jossa lapset pääsevät opettelemaan liikennekäyttäytymistä turvallisessa ympäristössä. Puisto koostuu monipuolisista asfaltoiduista ajoreiteistä; liikenneympyrästä, liittymistä ja suojateistä. Lisäksi alue on varustettu liikennemerkeillä ja opastetaululla.

4–12-vuotiaiden lasten käytössä on upouusia polkuautoja kesäkaudella. Näinä aikoina liikennepuistossa saa ajaa vain kaupungin polkuautoilla. Muina aikoina omat kulkupelit ovat tervetulleita. Lapset ovat liikennepuistossa hoitajiensa tai vanhempiensa vastuulla. Liikennepuistossa on turvallisuuden vuoksi noudatettava ohjaajien antamia ohjeita.

Puistosta löytyy parkour-esterata sekä bmx-rata, joka toimii talvella pulkkamäkenä. Alueella on erilaisia viihtyisyyttä lisääviä oleskelualueita, penkkejä ja istutuksia.

Lisää toimintoja

Puiston rakentaminen jatkuu edellee. Alueelle nousee runsaasti lisää mukavaa tekemistä, kuten petankkikenttä, senioreiden tasapainorata, ulkokuntoilupaikka, nuotiopaikka/piknikalue ja multigolf-rata.

Tulossa on myös arboretum kävelyreitteineen, huolto-/kioskirakennus ja pysäköintialue. Myös nykyinen leikkipuisto tullaan uudistamaan.

Paikalle löytää tällä hetkellä helpoiten osoitteella Meijerintie 5-7. Lähimmät pysäköintialueet sijaitsevat Toijalan keskusurheilunkentän vieressä ja Toijalan torilla. Puisto sijaitsee alle kilometrin päässä Toijalan juna-asemasta, joten sinne on helppo tulla myös junalla.

Asukkaat apuna

Kuntalaiset ovat osallistuneet puiston suunnitteluun alusta lähtien. Puisto sai alkunsa kuntalaisaloitteesta ja suunnitteluvaiheessa aluetta koskevia toiveita pyydettiin asukkailta. Nimikilpailuun saapui 91 ehdotusta.

Tervetuloa puistoilemaan!

 

Poika tasapainoilee parkour-telineen päällä

Liikenne- ja liikuntapuiston alue kuvattuna ilmasta

Poika istuu potkupyörän päällä ja katsoo kameraan