Lapset ja nuoret - Akaan kaupunki

Lapset ja nuoret

Ryhmän kirjastovierailu tai aineistotilaus

Toistaiseksi emme ota kirjastoon ryhmiä koronatilanteen vuoksi. Kirjavinkkaus ja muu ohjattu toiminta on toistaiseksi tauolla.

Suosittelemme ryhmiä tilaamaan lukupiiri- ja pulpettikirjoja kerättyinä valmiina kirjakasseina. Kirjatoiveet tai yhteydenottopyynnön voi ilmoittaa suoraan kirjastoon tai lähettää Ryhmän kirjastovierailu tai aineistotilaus -lomakkeella.

Yhteydenotot Akaan pääkirjasto, kirjasto@akaa.fi, 040 335 3600 tai Viialan kirjasto Vilkku, viialankirjasto@akaa.fi, 040 335 3620.

Kesän lukukampanjat Lumotun puiston salaisuus lapsille ja Luettu maa nuorille

Saat lisätietoja lukukampanjoista klikkaamalla tästä.

Kirjatin perhelukudiplomi PIKI:ssä

PIKI-kirjastot julkaisivat elokuussa Kirjatin perhelukudiplomisovelluksen, jonka tarkoituksena on tukea alle kouluikäisten lasten ja heidän perheidensä yhteistä lukuharrastusta. Diplomi kannustaa perheitä lukemaan yhdessä monipuolisesti ja helpottaa sopivan luettavan etsimistä. Perhelukudiplomin voi ladata maksuttomana mobiilisovelluksena sekä Android- että iOS-laitteille.

Perhelukudiplomi suoritetaan lukemalla kymmenen suositeltua teosta. Suoritukset voi merkitä kirjastosta maksutta saatavaan Kirjatti-kirjanmerkkiin, jossa on kymmenen tassunjälkeä ruksattavaksi luettujen kirjojen mukaan. Kun kaikki tassunjäljet ovat täynnä, kirjanmerkkiä voi käydä näyttämässä jossakin Pirkanmaan kirjastossa. Diplomin suorittaja saa kirjastosta lukudiplomitodistuksen ja pienen yllätyksen palkinnoksi.

”Kirjastoammattilaiset ovat valinneet perhelukudiplomin kirjalistoihin sekä kotimaisten lastenkirjailijoiden teoksia että laadukkaita käännöksiä. Teemoja ovat esimerkiksi nukkumaanmeno, päivähoito ja koulu, perhe, seikkailu, tunteet ja vaikeat aiheet”, perhelukudiplomihanketta vetänyt kirjastonhoitaja Merita Ronkainen Tampereen kaupunginkirjastosta kertoo.

Osallistu

Osallistu PIKI-kirjastojen lasten kuukauden kilpailuun ja nuorten kuukauden kilpailuun verkkokirjastossa.

Satutuokiot

Kirjastoissa ei tällä hetkellä järjestetä satutuokioita koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi. Satutuokioiden alkamisesta tiedotamme netti- ja FB-sivuillamme.