Lapset ja nuoret - Akaan kaupunki

Lapset ja nuoret

Satutuokiot yli 3-vuotiaille keskiviikkoisin klo 18-18.30 Viialan kirjasto Vilkun satu- ja pelihuoneessa.

Ryhmän kirjastovierailu tai aineistotilaus

Voit varata ryhmällesi kirjaston ohjattua toimintaa mm. kirjastoesittely, satutuokio, kirjastonkäytön sekä tiedonhaun opetus, kirjavinkkaus. Toimitamme myös luokkien lukupiiri- ja pulpettikirjoja kirjakasseina. Ohjatun toiminnan toiveet ja kirjakassipyynnöt voit ilmoittaa suoraan kirjastoon tai lähettää Ryhmän kirjastovierailu tai aineistotilaus -lomakkeella.

Yhteydenotto: Akaan pääkirjasto, kirjasto@akaa.fi, 040 335 3600 tai Viialan kirjasto Vilkku, viialankirjasto@akaa.fi, 040 335 3620.

Kirjatin perhelukudiplomi PIKI:ssä

PIKI-kirjastot julkaisivat elokuussa Kirjatin perhelukudiplomin, jonka tarkoituksena on tukea alle kouluikäisten lasten ja heidän perheidensä yhteistä lukuharrastusta. Diplomi kannustaa perheitä lukemaan yhdessä monipuolisesti ja helpottaa sopivan luettavan etsimistä. Perhelukudiplomin voi ladata maksuttomana mobiilisovelluksena sekä Android- että iOS-laitteille.

Perhelukudiplomi suoritetaan lukemalla kymmenen suositeltua teosta. Suoritukset voi merkitä kirjastosta maksutta saatavaan Kirjatti-kirjanmerkkiin, jossa on kymmenen tassunjälkeä ruksattavaksi luettujen kirjojen mukaan. Kun kaikki tassunjäljet ovat täynnä, kirjanmerkkiä voi käydä näyttämässä jossakin Pirkanmaan kirjastossa. Diplomin suorittaja saa kirjastosta lukudiplomitodistuksen ja pienen yllätyksen palkinnoksi.

”Kirjastoammattilaiset ovat valinneet perhelukudiplomin kirjalistoihin sekä kotimaisten lastenkirjailijoiden teoksia että laadukkaita käännöksiä. Teemoja ovat esimerkiksi nukkumaanmeno, päivähoito ja koulu, perhe, seikkailu, tunteet ja vaikeat aiheet”, perhelukudiplomihanketta vetänyt kirjastonhoitaja Merita Ronkainen Tampereen kaupunginkirjastosta kertoo.