Lapset ja nuoret - Akaan kaupunki

Lapset ja nuoret

Onko perheessänne alle kouluikäisiä lapsia? Vastaa kyselyyn ja vaikuta kirjaston palveluihin!

Akaan kaupunginkirjasto kartoittaa alle kouluikäisten lapsiperheiden toiveita kirjaston palveluista ja tiedottamisesta. Kyselyssä pyritään selvittämään myös perheiden ajatuksia lukemisesta.

Kyselyä saa jakaa eteenpäin, jotta se tavoittaa myös perheet, jotka eivät seuraa kirjaston tiedotus- tai viestintäkanavia. Käytämme kyselyn tuloksia toimintamme kehittämisessä ja suunnittelussa.

Kysely on avoinna 18.5.2022 saakka. Halutessanne voitte jättää kyselyn lopussa yhteystietonne ja osallistua arvontaan. Vastaajien kesken arvomme kirjapalkintoja.

Tässä linkki kyselyyn.

Ryhmän kirjastovierailu tai aineistotilaus

Ohjattua toimintaa, mm. kirjastoesittelyt, satutuokiot, kirjastonkäytön sekä tiedonhaun opetus, kirjavinkkaukset, voi jälleen varata. Toimitamme myös luokkien lukupiiri- ja pulpettikirjoja kirjakasseina. Ohjatun toiminnan – ja kirjakassitoiveet voit ilmoittaa suoraan kirjastoon tai lähettää Ryhmän kirjastovierailu tai aineistotilaus -lomakkeella.

Yhteydenotot Akaan pääkirjasto, kirjasto@akaa.fi, 040 335 3600 tai Viialan kirjasto Vilkku, viialankirjasto@akaa.fi, 040 335 3620.

Satutuokiot

Satutuokiot yli 3-vuotiaille pidetään Viialan kirjasto Vilkun satu- ja pelihuoneessa keskiviikkoisin klo 18-18.30.

Kirjatin perhelukudiplomi PIKI:ssä

PIKI-kirjastot julkaisivat elokuussa Kirjatin perhelukudiplomin, jonka tarkoituksena on tukea alle kouluikäisten lasten ja heidän perheidensä yhteistä lukuharrastusta. Diplomi kannustaa perheitä lukemaan yhdessä monipuolisesti ja helpottaa sopivan luettavan etsimistä. Perhelukudiplomin voi ladata maksuttomana mobiilisovelluksena sekä Android- että iOS-laitteille.

Perhelukudiplomi suoritetaan lukemalla kymmenen suositeltua teosta. Suoritukset voi merkitä kirjastosta maksutta saatavaan Kirjatti-kirjanmerkkiin, jossa on kymmenen tassunjälkeä ruksattavaksi luettujen kirjojen mukaan. Kun kaikki tassunjäljet ovat täynnä, kirjanmerkkiä voi käydä näyttämässä jossakin Pirkanmaan kirjastossa. Diplomin suorittaja saa kirjastosta lukudiplomitodistuksen ja pienen yllätyksen palkinnoksi.

”Kirjastoammattilaiset ovat valinneet perhelukudiplomin kirjalistoihin sekä kotimaisten lastenkirjailijoiden teoksia että laadukkaita käännöksiä. Teemoja ovat esimerkiksi nukkumaanmeno, päivähoito ja koulu, perhe, seikkailu, tunteet ja vaikeat aiheet”, perhelukudiplomihanketta vetänyt kirjastonhoitaja Merita Ronkainen Tampereen kaupunginkirjastosta kertoo.