Näyttelytilat ja Viiala-sali - Akaan kaupunki

Näyttelytilat ja Viiala-sali

 Näyttelytilat

Akaan pääkirjastossa ja Viialan kirjasto Vilkussa on maksuton näyttelytila, jonka voi varata käyttöönsä kirjaston henkilökunnalta.

Varaukseen tarvitaan seuraavat tiedot:

  1. näyttelyn nimi ja aika (sis. rakennus- ja purkupäivät)
  2. lyhyt luonnehdinta näyttelyn sisällöstä
  3. näyttelyn järjestäjä
  4. vastuuhenkilön yhteystiedot

Näyttelyaika on yleensä 3–5 viikkoa ja siitä sovitaan näyttelykohtaisesti. Näyttely on avoinna vain kirjaston palveluaikoina, kun henkilökunta on paikalla.

Kirjasto ei vastaa näyttelystä ja esillä olevasta aineistosta. Näytteilleasettaja huolehtii näyttelyyn liittyvistä käytännön asioista ja tarvittaessa valvonnasta.

Ripustuksessa käytetään ripustuslankoja ja -koukkuja, Halltex-levyihin (pääkirjasto) ja seinäkkeisiin (Vilkku) voi käyttää neuloja/nupeja.

Näytteilleasettaja toimittaa näyttelyjulisteen tai näyttelyyn liittyvää teksti- ja kuvamateriaalia kirjaston käyttöön mielellään sähköpostiin kaksi viikkoa ennen näyttelyn alkua.

Kirjasto tiedottaa näyttelystä, ellei muuta sovita, Akaan tapahtumakalenterissa netissä, kirjaston ilmoitustauluilla ja Facebook-sivulla sekä Menokoneessa (menotietopalvelu, jota käyttää mm. Aamulehti) sekä mahdollisesti paikallislehden ilmoituksessa.

Lisätietoja kirjastosta.

Akaan pääkirjaston näyttelytila

Näyttelytilan koko on 30 m2.

Näyttelytilassa on 20 m ripustuskiskoa, kolme pöytämallista vitriiniä, joista kaksi lukittavaa ja kolme näyttelyjalustaa. Ripustuksessa käytetään ripustuslankoja ja -koukkuja, Halltex-levyihin voi käyttää neuloja/nupeja.

Tilan kolmella seinällä ripustuskisko on 2 m korkeudessa. Kiskojen pituudet ovat 3,2 m, 5,5 m ja 5,8 m (jonka seinästä ulkoneva palkki katkaisee kahteen osaan 3,5 m + 2,3 m). Pintamateriaalina seinillä on 1,2–2 m korkeudella Halltex-tekstiilipäällysteinen levy. Tilan yhdellä seinällä ripustuskisko on 2,8 m korkeudessa ja sen pituus on 5,6 m. Seinän pintamateriaali on maalattu kipsilevy. Kiinnitys tälle seinälle ainoastaan ripustuslangoilla.

Näyttelytilan lattiapinta-ala sähkökaapin edessä ei ole käytettävissä turvallisuussyistä. Näyttelytilassa oleva portaat kattava kaappirakennelma rajoittaa näkymää tilassa jonkin verran.

Kirjastosalissa on lisäksi 3,5 m ripustuskiskoa näyttelykäyttöä varten.

Kuvia pääkirjaston näyttelytilasta:
Pääkirjaston näyttelytila

Pääkirjaston näyttelytila Kuvissa näyttelyripustus heinäkuulta 2022, Emi Hellberg.

Viialan kirjasto Vilkun näyttelytila

Näyttelytilan koko on 32 m2.

Tilassa on kahdella seinällä yhteensä 13 m ripustuskiskoa, kolme matalaa kaksipuoleista seinäkettä, kaksi lukittavaa pystyvitriiniä ja kaksi lukittavaa pöytämallista vitriiniä.

Kuvia Vilkun näyttelytilasta:
Viialan kirjasto Vilkun näyttelytila

Vilkun näyttelytila

Vilkun näyttelytila

Vilkun näyttelytila

Viiala-sali

Viiala-sali on Viialan kirjasto Vilkussa oleva 80 m2 kokous- ja luentotila.

Salin yhdellä seinällä on keittiövarustus haitarioven takana. Tilassa on tietokone, videotykki, dokumenttikamera, pöytiä ja tuoleja. Lisätuoleja löytyy varastosta.

Viiala-sali ja viereinen näyttelytila voidaan yhdistää, mikäli näyttelytila on vapaa. Tällöin tilan sallittu henkilömäärä on 60.

Voit varata Viiala-salin käyttöösi tästä linkistä Tilavaraukset-sivulla.

Tarkista ensin sivulla olevasta varauskalenterista, että sali on vapaana haluamanasi ajankohtana. Vapaana olevan tilan voit varata sivun lopussa olevalla lomakkeella. Saat varausvahvistuksen sähköpostiisi. Varauksen voit tehdä myös kirjaston henkilökunnalta.

Varaaja huolehtii tilan järjestelystä ennen ja jälkeen tapahtuman, mm. vastaa tilan siivoamisesta, tiskaamisesta (tiskikonetta ei saa jättää päälle), roskien ja somisteiden pois viennistä sekä kalusteiden siirtämisestä alkuperäisille paikoilleen. Salissa oleva flyygeli ei ole yleisessä käytössä, flyygeliä ei saa siirtää.

Salin tilavuokra löytyy vuosittain vahvistettavista Akaan kirjaston maksuista.

Kuvia Viiala-salista:
Viiala-sali

Viiala-sali

Viiala-sali, keittiösyvennys