Ajankohtaista - Akaan kaupunki

Ajankohtaista

Viialan kirjasto Vilkun Lasten kirjastopäivä 24.9.2022

Viialan kirjasto Vilkussa lauantaina 24.9. järjestettyyn Lasten kirjastopäivään osallistui satoja innokkaita. Kirjastolla askarreltiin syysrunokortteja, tehtiin hiiritestejä, suoritettiin Vilkku-hiiren kirjastosuunnistusta, tehtiin pinssejä ja nautittiin lastenteatterista. Kiitos kaikille päivän valmisteluun ja toteutukseen osallistuneille: sanataideohjaaja Mia Lempinen, Viialan yhtenäiskoulun (tuki)oppilaat, MLL:n Viialan yhdistys, Akaan nuorisopalvelut, Viialan työpaja sekä Teatteri Mukamas! Paljon kiitoksia myös tapahtumaa rahoittaneelle Etelä-Pirkanmaan kirjastojen kehittämishankkeelle.

Teatteri Mukamaksen esiintyjät hymyilevät ja heiluttavat kameralle. Sanataidepajan osallistujat askartelevat kortteja. Lapset tekevät pinssejä pinssikoneella.

Vuoden lukuteko -palkinto Sahurin vuoropäiväkodille Akaan Viialasta

PIKI-päivänä torstaina 22.9. jaettiin toista kertaa Vuoden lukuteko-palkinto kaikissa PIKI-kimpan kirjastoissa. Kukin kirjasto valitsi omasta kunnastaan palkinnon saajaksi yksittäisen henkilön tai tahon, joka on tehnyt tärkeää lukemista edistävää työtä kuluneen vuoden aikana tai jo pidempään. Palkinto voidaan myöntää mille tahansa kirjaston ulkopuoliselle taholle.

Akaassa Vuoden lukuteko -palkinnon sai Viialassa toimiva Sahurin vuoropäiväkoti. Päiväkodin ryhmät ovat todella aktiivisia kirjastonkäyttäjiä ja osallistuvat myös kiitettävästi kirjaston järjestämään ohjattuun toimintaan, esimerkiksi satutuokioihin ja sanataidepajoihin.

Sahurin päiväkodin lapset istuvat kirjaston satuhuoneessa ja esittelevät saamaansa Vuoden lukuteko -diplomia.

Rasin voimailutilan remontti viivästyy

Rasin voimailutilan remontin arvioidaan kestävän viikolle 41 asti. Tästä linkistä tarkempaa tietoa sulkuajasta. Lisätiedot: erityisliikunnanohjaaja Riitta Lehtonen, etunimi.sukunimi@akaa.fi tai puh. 040 335 3566

Kirjastojen aukioloajat 1.9.2022 alkaen

Viialan kirjasto Vilkku siirtyy normaaleihin aukioloaikoihin. 1.9. alkaen Vilkku on avoinna ma-ke klo 13-19 ja to-pe 10-16. Akaan pääkirjaston aukioloajat ovat ma-ti klo 12-19, ke 10-16, to 12-19 ja pe 10-16.

Myynnissä Akaan arvokkaat luontokohteet -kirja

akaan arvokkaat luontokohteet-kirja pöydällä

Akaassa tehtiin kesän 2020 aikana selvitys alueen arvokkaista luontokohteista, jonka pohjalta syntyi 41 kohdetta esittelevä julkaisu. Kirja on oiva tietopaketti alueen luonnosta kiinnostuneille ja tietoja voi hyödyntää esim. maankäytön ja metsänhoidon suunnittelussa. Selvityksen on toteuttanut ja julkaisun on laatinut hortonomi, luontoharrastaja Kari Järventausta. Inventoinnin toimeksiantajana on Akaan kaupunkikehitystoimi. Hinta 15 €, myynnissä kirjastoissa.

 

 

PIKI-lukudiplomit

PIKIn lukudiplomit löytyvät tästä linkistä.