Ajankohtaista - Akaan kaupunki

Ajankohtaista

Lasten ja nuorten kesälukukampanjat

Kerää leimoja Akaan kirjastojen lasten lukupassiin ajalla 3.6.-30.8. Saat leiman jokaisesta lukemastasi kirjasta. Päivässä voi saada yhden leiman. Kerättyäsi 9 leimaa saat pikkupalkinnon. Leimat ja palkinnon saat Akaan kirjastoista (Toijalan pääkirjasto ja Viialan kirjasto Vilkku). Palauta täytetty passi jompaankumpaan Akaan kirjastoon viimeistään 30.8.

Lukujengi ja lukumaja -lukukampanja lapsille 1.6.-31.8. Lukujengi tarvitsee apuasi! Uusi lukumaja on juuri valmistunut, mutta mitä kirjoja siellä voisi lukea? Täytä vinkkilappu kirjastossa ja jaa parhaat lukuvinkkisi. Jokainen vinkkilapun palauttanut saa askarreltavan lukumajan.

Kirjastohaaste-lukukampanja nuorille 1.6.-31.8. Hae kirjastosta haastelappu. Suorita haastelistalta vähintään 3 kirjastoon ja lukemiseen liittyvää haastetta. Haasteet suoritettuasi palauta täytetty haastelappu kirjastoon. Osallistujien kesken arvotaan elokuvalippuja Kino-Toijalaan.

Viialan kirjasto Vilkun omatoimiaika otetaan käyttöön 15.4.2024

Omatoimikirjaston kirjautumisyksikkö

Viialan kirjasto Vilkun omatoimiaika otetaan käyttöön maanantaina 15.4.2024. Kirjaston aukioloajat ovat ajalla 15.4.-23.5.2024 seuraavat: maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin omatoimiaika klo 12–13, henkilökunta paikalla klo 13–19, torstaisin ja perjantaisin henkilökunta paikalla klo 10–16, omatoimiaika klo 16–19 ja lauantaisin ja sunnuntaisin omatoimiaika klo 10–14. Europarlamenttivaalien äänestysten aikaan 24.5.–12.6. omatoimi ei ole käytössä.

Omatoimiaika laajentaa kirjaston aukioloa tarjoamalla tilat ja aineistot asiakkaiden käyttöön myös palveluaikojen ulkopuolella, jolloin henkilökunta ei ole paikalla.  Omatoimiaikana voi lainata ja palauttaa automaateilla, noutaa varauksia, lukea lehtiä, tutustua aineistoihin sekä käyttää kirjaston tiloja ja tietokoneita työskentelyyn. Omatoimikirjastossa on maksuton langaton verkko, joka mahdollistaa myös omien laitteiden käytön. Omatoimiaikana ei ole mahdollista kopioida, tulostaa, skannata tai maksaa maksuja. Tervetuloa käyttämään Viialan kirjasto Vilkkua myös omatoimiaikana!

Pääkirjaston viikonlopun omatoimiaika tuplaantuu

Akaan pääkirjaston viikonlopun omatoimiaukioloaika tuplaantuu 8.1.24 alkaen. Pääkirjasto on omatoimisesti lauantaisin ja sunnuntaisin avoinna klo 9-17, mikä mahdollistaa entistä joustavamman kirjastoasioinnin. Pääkirjaston palveluajat ja arkipäivien omatoimiajat pysyvät ennallaan.

Akaan kirjastotoimenjohtaja Sari Seitajärvi esittäytyy

Kirjastotoimenjohtaja Sari nojaa kolmeen pöydällä olevaan kirjapinoon.Moi! Olen Sari ja aloitin lokakuun alussa kirjastotoimenjohtajana Akaassa. Olen konkarikirjastolainen eli työskennellyt kirjastossa koko tämän vuosituhannen.
Olen lukemisen ja kirjaston merkityksen matkasaarnaaja.
Aina valmis julistamaan, kuinka tärkeää on, että kirjasto on LÄHELLÄ, ja että lukutaito on kansalaistaito, joka jokaisen on hallittava.
Kirjastotyössä rakastan eniten kirjavinkkausta kaikenikäisille ja pop up -kirjastoja. Vapaa-aikaani vietän lukemalla paljon ja monenlaista, sekä erilaisissa kulttuuririennoissa ja perheen kanssa. Tervetuloa jutulle!

 

Lasten kirjastopäivää vietettiin Viialan kirjastossa lauantaina 7.10.

Lasten kirjastopäivä Viialan kirjasto Vilkussa la 7.10. sai lapsiperheet liikkeelle. Päivä aloitettiin Ritvalalaiset kollektiivin Oravanpyörä-lastenteatteriesityksellä ja työpajalla. Sanataideohjaaja Mia Lempisen vetämässä Taikaeläinten ja taikasanojen korttipajassa askarreltiin kortteja, ja isossa kirjastosalissa tehtiin Vilkku-pellen kirjastosuunnistusta ja korjattiin kirjoja kirjasairaalassa. Päivän päätti taika- ja jongleeraustemppuja sisältänyt Riesa-Pellen esitys, jonka jälkeen Riesa-Pelle taitteli ilmapallohahmoja lapsille. Kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille!

Akaan pääkirjaston uusi lasten ja nuorten kirjastonhoitaja esittäytyy

Pääkirjaston lasten ja nuorten kirjastonhoitaja Meeri nuorten fantasiahyllyn edessä.Olen Meeri, Akaan pääkirjaston uusi lasten ja nuorten osaston kirjastonhoitaja. Rakastan lukemista ja mielestäni kirjastotyössä kaikista parasta on muidenkin innostaminen lukemaan. Itse tykkään eniten hauskoista ja vähän surumielisistä kirjoista, joissa ei ole kovin vauhdikkaita juonenkäänteitä. Tietokirjoissa minua kiinnostavat eniten eläin- ja ympäristöaiheet.

Uskon, että suurin osa lapsista ja nuorista kyllä pitävät lukemisesta, kunhan vain löytävät itselleen sopivia ja tarpeeksi kiinnostavia kirjoja. Tässä lukijan ja sopivan kirjan yhdistämisessä yritän auttaa parhaani mukaan.

Akaan pääkirjasto vaikuttaa tosi kivalta työpaikalta. Ihmiset käyttävät kirjastoaan Toijalassa aktiivisesti ja kaikki asiakkaat ovat mukavia. Tulevaisuudessa minua työllistää kirjaston asiakaspalvelun lisäksi erityisesti yhteistyö Akaan koulujen ja päiväkotien kanssa. Kunhan kirjasto on tullut tutuksi, laitan päiväkoteihin ja koululle viestiä ohjatun toiminnan alkamisesta. Nähdään kirjastossa!

Tervetuloa Akaan pääkirjastoon omatoimiaikana

Akaan pääkirjastossa voit nyt asioida myös omatoimiaikana. Pääkirjaston tilat ja aineistot ovat tällöin asiakkaiden käytössä itsepalveluna. Pääkirjaston palveluajat ja omatoimiajat löydät tästä linkistä.

Omatoimiaikana voit lainata ja palauttaa automaateilla, noutaa varauksia, käyttää kirjaston tietokoneita, lukea lehtiä ja käyttää tiloja työskentelyyn. Kirjastossa on maksuton langaton verkko, joka mahdollistaa myös omien laitteiden käytön. Omatoimiaikana ei ole mahdollista kopioida, tulostaa, skannata tai maksaa maksuja.

Omatoimikirjaston asiakkaana tarvitset PIKI-kirjastojen kirjastokortin ja PIN-koodin. PIN-koodi on sama, jota käytät verkkokirjastossa ja automaatilla. Luet kirjastokorttisi kortinlukijalla kirjaston ulkopuolella ja näppäilet PIN-koodin.

Kirjastokortti on henkilökohtainen ja jokaisen on kirjauduttava sisään omalla kortillaan, lukuun ottamatta saman perheen jäseniä. Kirjastokortin ja PIN-koodin saat tarvittaessa kirjastosta palveluaikana. Ota mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Lisätietoa pääkirjaston omatoimiajasta löydät täältä.

Myynnissä Akaan arvokkaat luontokohteet -kirja

akaan arvokkaat luontokohteet-kirja pöydällä

Akaassa tehtiin kesän 2020 aikana selvitys alueen arvokkaista luontokohteista, jonka pohjalta syntyi 41 kohdetta esittelevä julkaisu. Kirja on oiva tietopaketti alueen luonnosta kiinnostuneille ja tietoja voi hyödyntää esim. maankäytön ja metsänhoidon suunnittelussa. Selvityksen on toteuttanut ja julkaisun on laatinut hortonomi, luontoharrastaja Kari Järventausta. Inventoinnin toimeksiantajana on Akaan kaupunkikehitystoimi. Hinta 15 €, myynnissä kirjastoissa.