Ajankohtaista

Kirjaston koronarajoitukset jatkuvat 30.4. asti

Akaan pääkirjasto ja Viialan kirjasto Vilkku ovat avoinna normaalien aukioloaikojen mukaisesti.

Kirjastossa voit pikaisesti, max. 15 min. palauttaa lainoja, noutaa varauksia, lainata aineistoa ja hoitaa välttämättömän asioinnin tietokoneella.

Kaikkien kirjastossa käyvien tulee käyttää kasvomaskia, ellei sen käytölle ole terveydellistä estettä. Pidä 2 m turvaväli ja huolehdi käsihygieniasta.

Lehtisali ei ole käytössä. Tarpeeton oleskelu kirjaston tiloissa ei ole sallittu. Rajoitamme asiakasmäärää tarvittaessa.

Suosittelemme käyttämään ensisijaisesti lainaus- ja palautusautomaatteja. Voit palauttaa lainasi palautusluukkuun myös kirjaston aukioloaikana, mikäli et halua asioida kirjastossa sisällä. Pääkirjaston palautusluukku on seinässä pääoven vasemmalla puolella. Viialan kirjasto Vilkun luukku on rakennuksen radanpuoleisella sivulla henkilökunnan oven vieressä.

Aineistoa voit varata PIKI-verkkokirjastossa tai kirjastosta sähköpostilla tai puhelimitse.

Varausten omatoiminouto Akaan kirjastoissa

Nyt voit itse ottaa varaamasi teoksen noutohyllystä ja lainata sen lainausautomaatilla. Varausten noutohylly on lainausautomaatin vieressä. Varaukset on järjestetty hyllyyn varausnumeron mukaan. Numero on henkilökohtainen, ja se näkyy saamassasi noutoviestissä.

Voit myös tarkistaa varausnumerosi automaatilla Noutonumeron tarkistus -toiminnolla (vain Akaan pääkirjastossa) tai noudettavana olevan varauksesi kohdalta verkkokirjastosta.

Automaatilla lainatessasi tarvitset kirjastokortin lisäksi siihen liitetyn PIN-koodin, jota käytät myös verkkokirjastoon kirjautumiseen. PIN-koodin saat kirjaston asiakaspalvelusta. Palautusautomaatilla et tarvitse korttia.

Lahjakirjoja

akaan arvokkaat luontokohteet-kirja pöydällä

Lahjaksi itselle tai läheiselle uutuuskirja Akaan arvokkaat luontokohteet. Akaassa tehtiin kesän 2020 aikana selvitys alueen arvokkaista luontokohteista. Sen tuloksena on syntynyt uusi julkaisu, joka esittelee 41 kohdetta. Tiedot ovat hyödynnettävissä esim. maankäytön ja metsänhoidon suunnittelussa sekä toimii tietopakettina alueen luonnosta kiinnostuneille. Selvityksen on toteuttanut ja julkaisun sisällön on laatinut hortonomi, luontoharrastaja Kari Järventausta. Inventoinnin toimeksiantajana on Akaan kaupunkikehitystoimi. Hinta 15 €, myynnissä kirjastoissa.

Toijalan kauppala 1946-1976 -kansi

 

 

Akaa-Seuran Toijalan kauppala 1946-1976 -kuvateosta on myytävänä käteisellä 25 € hintaan Akaan pääkirjastossa. Oiva lahjaidea!

 

Kirjatin perhelukudiplomi

Kirjatin perhelukudiplomi on julkaistu PIKI:ssä. Perhelukudiplomi tukee alle kouluikäisten lasten ja heidän perheidensä lukuharrastusta. Se kannustaa lukemaan yhdessä ja helpottaa luettavan etsimistä.

Lukudiplomin voit ladata maksuttomana mobiilisovelluksena tai tulostamalla kirjalistat PIKI-verkkokirjastosta.

PIKI-kirjaston ajankohtaisia asioita

PIKIn ajankohtaisiin aiheisiin siirryt linkistä.