Ajankohtaista

Akaan kaupunginkirjasto ja korona – rajoitukset jatkuvat toistaiseksi

Noudatamme Akaan kaupungin valmiusjohtoryhmän ohjeita.

Akaan pääkirjasto ja Viialan kirjasto Vilkku ovat avoinna normaalien aukioloaikojen mukaisesti.
Jotta käynti kirjastossa on turvallista, suositaan nopeaa asiointia, enintään 15 min.

Kirjastossa voit palauttaa lainoja, noutaa varauksia ja lainata aineistoa. Suosittelemme käyttämään ensisijaisesti lainaus- ja palautusautomaatteja. Asiakastietokoneita on käytössä välttämättömään, pikaiseen asiointiin.

Kirjaston lehtisalit sekä oleskelutilat ovat pois käytöstä. Lehtisaliin ei voi jäädä lukemaan. Tarpeeton oleskelu kirjaston tiloissa ei ole sallittu.

Tapahtumat ja opastukset on peruttu. Näyttelyssä voi vierailla pikaisesti.

Eräpäivät 2.-21.12. on siirretty automaattisesti eteenpäin. Uudet eräpäivät ovat 13.1.2021 alkaen. Aineistoa voit varata PIKI-verkkokirjastossa tai kirjastosta sähköpostilla tai puhelimitse.

Tule terveenä, noudata turvavälejä ja käytä maskia!

Lahjakirjoja

akaan arvokkaat luontokohteet-kirja pöydällä

Lahjaksi itselle tai läheiselle uutuuskirja Akaan arvokkaat luontokohteet. Akaassa tehtiin kesän 2020 aikana selvitys alueen arvokkaista luontokohteista. Sen tuloksena on syntynyt uusi julkaisu, joka esittelee 41 kohdetta. Tiedot ovat hyödynnettävissä esim. maankäytön ja metsänhoidon suunnittelussa sekä toimii tietopakettina alueen luonnosta kiinnostuneille. Selvityksen on toteuttanut ja julkaisun sisällön on laatinut hortonomi, luontoharrastaja Kari Järventausta. Inventoinnin toimeksiantajana on Akaan kaupunkikehitystoimi. Hinta 15 €, myynnissä kirjastoissa.

Toijalan kauppala 1946-1976 -kansi

 

 

Akaa-Seuran Toijalan kauppala 1946-1976 -kuvateosta on myytävänä käteisellä 25 € hintaan Akaan pääkirjastossa. Oiva lahjaidea!

 

 

Varausten omatoiminouto Akaan pääkirjastossa

Nyt voit itse ottaa varaamasi teoksen noutohyllystä ja lainata sen lainausautomaatilla. Varausten noutohylly on lainausautomaatin vieressä. Varaukset on järjestetty hyllyyn varausnumeron mukaan. Numero on henkilökohtainen ja se näkyy saamassasi noutoviestissä.

Voit myös tarkistaa varausnumerosi automaatilla Noutonumeron tarkistus -toiminnolla tai noudettavana olevan varauksesi kohdalta verkkokirjastosta.

Automaatilla lainatessasi tarvitset kirjastokortin lisäksi siihen liitetyn PIN-koodin, jota käytät myös verkkokirjastoon kirjautumiseen. PIN-koodin saat kirjaston asiakaspalvelusta. Palautusautomaatilla et tarvitse korttia.

Kirjatin perhelukudiplomi

Kirjatin perhelukudiplomi on julkaistu PIKI:ssä. Perhelukudiplomi tukee alle kouluikäisten lasten ja heidän perheidensä lukuharrastusta. Se kannustaa lukemaan yhdessä ja helpottaa luettavan etsimistä.

Lukudiplomin voit ladata maksuttomana mobiilisovelluksena tai tulostamalla kirjalistat PIKI-verkkokirjastosta.

PIKI-kirjaston ajankohtaisia asioita

PIKIn ajankohtaisiin aiheisiin siirryt linkistä.