Ajankohtaista - Akaan kaupunki

Ajankohtaista

Torstaina 21.9. vietetään PIrkanmaanKIrjastojen-päivää!

PIKI-päivänä julkistettiin PIKI-kirjastojen uusi visuaalinen ilme ja samalla otettiin käyttöön uudet kirjastokortit.
PIKI-päivän kunniaksi Pirkanmaan kirjastot jakavat myös Vuoden lukuteko -palkinnot. Tänä vuonna palkinnon saivat Vinhan kirjakauppa (Ruovesi), Virtatupa (Virrat) ja ATK Seniorit Mukanetti ry. Lisää tietoa Uudet PIKI-kirjastokortitPIKI-päivästä ja uudesta ilmeestä löytyy https://piki.finna.fi/

Akaan pääkirjaston uusi lasten ja nuorten kirjastonhoitaja esittäytyy

Pääkirjaston lasten ja nuorten kirjastonhoitaja Meeri nuorten fantasiahyllyn edessä.Olen Meeri, Akaan pääkirjaston uusi lasten ja nuorten osaston kirjastonhoitaja. Rakastan lukemista ja mielestäni kirjastotyössä kaikista parasta on muidenkin innostaminen lukemaan. Itse tykkään eniten hauskoista ja vähän surumielisistä kirjoista, joissa ei ole kovin vauhdikkaita juonenkäänteitä. Tietokirjoissa minua kiinnostavat eniten eläin- ja ympäristöaiheet.

Uskon, että suurin osa lapsista ja nuorista kyllä pitävät lukemisesta, kunhan vain löytävät itselleen sopivia ja tarpeeksi kiinnostavia kirjoja. Tässä lukijan ja sopivan kirjan yhdistämisessä yritän auttaa parhaani mukaan.

Akaan pääkirjasto vaikuttaa tosi kivalta työpaikalta. Ihmiset käyttävät kirjastoaan Toijalassa aktiivisesti ja kaikki asiakkaat ovat mukavia. Tulevaisuudessa minua työllistää kirjaston asiakaspalvelun lisäksi erityisesti yhteistyö Akaan koulujen ja päiväkotien kanssa. Kunhan kirjasto on tullut tutuksi, laitan päiväkoteihin ja koululle viestiä ohjatun toiminnan alkamisesta. Nähdään kirjastossa!

Viialan kirjasto Vilkku normaaliin aukioloaikaan 4.9.23 alkaen

Viialan kirjasto Vilkku siirtyy normaaliin aukioloaikaan ma 4.9.23 alkaen. Muutos koskee keskiviikkoa, jolloin kirjasto on avoinna klo 13-19.
Viialan kirjasto Vilkku on avoinna ma-ke klo 13-19, to-pe klo 10-16.

Akaan pääkirjaston aukioloajat pysyvät entisellään:
ma-ti klo 10-12 omatoimiaika, 12-19 palveluaika
ke klo 10-16 palveluaika, 16-19 omatoimiaika
to klo 10-12 omatoimiaika, 12-19 palveluaika
pe klo 10-16 palveluaika, 16-18 omatoimiaika
la-su klo 10-14 omatoimiaika

Tervetuloa Akaan pääkirjastoon omatoimiaikana

Akaan pääkirjastossa voit nyt asioida myös omatoimiaikana. Pääkirjaston tilat ja aineistot ovat tällöin asiakkaiden käytössä itsepalveluna. Pääkirjaston palveluajat ja omatoimiajat löydät tästä linkistä.

Omatoimiaikana voit lainata ja palauttaa automaateilla, noutaa varauksia, käyttää kirjaston tietokoneita, lukea lehtiä ja käyttää tiloja työskentelyyn. Kirjastossa on maksuton langaton verkko, joka mahdollistaa myös omien laitteiden käytön. Omatoimiaikana ei ole mahdollista kopioida, tulostaa, skannata tai maksaa maksuja.

Omatoimikirjaston asiakkaana tarvitset PIKI-kirjastojen kirjastokortin ja PIN-koodin. PIN-koodi on sama, jota käytät verkkokirjastossa ja automaatilla. Luet kirjastokorttisi kortinlukijalla kirjaston ulkopuolella ja näppäilet PIN-koodin.

Kirjastokortti on henkilökohtainen ja jokaisen on kirjauduttava sisään omalla kortillaan, lukuun ottamatta saman perheen jäseniä. Kirjastokortin ja PIN-koodin saat tarvittaessa kirjastosta palveluaikana. Ota mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Lisätietoa pääkirjaston omatoimiajasta löydät täältä.

 

Myynnissä Akaan arvokkaat luontokohteet -kirja

akaan arvokkaat luontokohteet-kirja pöydällä

Akaassa tehtiin kesän 2020 aikana selvitys alueen arvokkaista luontokohteista, jonka pohjalta syntyi 41 kohdetta esittelevä julkaisu. Kirja on oiva tietopaketti alueen luonnosta kiinnostuneille ja tietoja voi hyödyntää esim. maankäytön ja metsänhoidon suunnittelussa. Selvityksen on toteuttanut ja julkaisun on laatinut hortonomi, luontoharrastaja Kari Järventausta. Inventoinnin toimeksiantajana on Akaan kaupunkikehitystoimi. Hinta 15 €, myynnissä kirjastoissa.

 

 

PIKI-lukudiplomit

PIKIn lukudiplomit löytyvät tästä linkistä.