Ajankohtaista - Akaan kaupunki

Ajankohtaista

Pääkirjaston viikonlopun omatoimiaika tuplaantuu

Akaan pääkirjaston viikonlopun omatoimiaukioloaika tuplaantuu 8.1.24 alkaen. Pääkirjasto on omatoimisesti lauantaisin ja sunnuntaisin avoinna klo 9-17, mikä mahdollistaa entistä joustavamman kirjastoasioinnin. Pääkirjaston palveluajat ja arkipäivien omatoimiajat pysyvät ennallaan.

Akaan perhelukuhaaste 1.1.-31.5.2024

Akaan perhelukuhaaste

Haasta äiti/ isä/ mummo/ huoltaja/ kummisetä/ lapsi/ lapsenlapsi/ kummilapsi lukemaan! Ideana on, että lapsi/nuori lukee lasten/nuortenkirjan tietystä aiheesta tai tietyltä kirjailijalta ja aikuinen lukee samasta aiheesta tai samalta kirjailijalta kirjan. Vasta yhdessä tehtynä suoritus on hyväksytty. Valmiista bingosta kirjasto palkitsee suorittajat. Aikaa on 31.5.24 asti. Katso perhelukuhaasteesta lisää tästä linkistä.

 

Akaan kirjastotoimenjohtaja Sari Seitajärvi esittäytyy

Kirjastotoimenjohtaja Sari nojaa kolmeen pöydällä olevaan kirjapinoon.Moi! Olen Sari ja aloitin lokakuun alussa kirjastotoimenjohtajana Akaassa. Olen konkarikirjastolainen eli työskennellyt kirjastossa koko tämän vuosituhannen.
Olen lukemisen ja kirjaston merkityksen matkasaarnaaja.
Aina valmis julistamaan, kuinka tärkeää on, että kirjasto on LÄHELLÄ, ja että lukutaito on kansalaistaito, joka jokaisen on hallittava.
Kirjastotyössä rakastan eniten kirjavinkkausta kaikenikäisille ja pop up -kirjastoja. Vapaa-aikaani vietän lukemalla paljon ja monenlaista, sekä erilaisissa kulttuuririennoissa ja perheen kanssa. Tervetuloa jutulle!

 

Lasten kirjastopäivää vietettiin Viialan kirjastossa lauantaina 7.10.

Lasten kirjastopäivä Viialan kirjasto Vilkussa la 7.10. sai lapsiperheet liikkeelle. Päivä aloitettiin Ritvalalaiset kollektiivin Oravanpyörä-lastenteatteriesityksellä ja työpajalla. Sanataideohjaaja Mia Lempisen vetämässä Taikaeläinten ja taikasanojen korttipajassa askarreltiin kortteja, ja isossa kirjastosalissa tehtiin Vilkku-pellen kirjastosuunnistusta ja korjattiin kirjoja kirjasairaalassa. Päivän päätti taika- ja jongleeraustemppuja sisältänyt Riesa-Pellen esitys, jonka jälkeen Riesa-Pelle taitteli ilmapallohahmoja lapsille. Kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille!

Torstaina 21.9. vietettiin PIrkanmaanKIrjastojen-päivää!

Uudet PIKI-kirjastokortit

PIKI-päivänä julkistettiin PIKI-kirjastojen uusi visuaalinen ilme ja samalla otettiin käyttöön uudet kirjastokortit.

PIKI-päivän kunniaksi Pirkanmaan kirjastot jakavat myös Vuoden lukuteko -palkinnot. Tänä vuonna palkinnon saivat Vinhan kirjakauppa (Ruovesi), Virtatupa (Virrat) ja ATK Seniorit Mukanetti ry.

Akaan pääkirjaston uusi lasten ja nuorten kirjastonhoitaja esittäytyy

Pääkirjaston lasten ja nuorten kirjastonhoitaja Meeri nuorten fantasiahyllyn edessä.Olen Meeri, Akaan pääkirjaston uusi lasten ja nuorten osaston kirjastonhoitaja. Rakastan lukemista ja mielestäni kirjastotyössä kaikista parasta on muidenkin innostaminen lukemaan. Itse tykkään eniten hauskoista ja vähän surumielisistä kirjoista, joissa ei ole kovin vauhdikkaita juonenkäänteitä. Tietokirjoissa minua kiinnostavat eniten eläin- ja ympäristöaiheet.

Uskon, että suurin osa lapsista ja nuorista kyllä pitävät lukemisesta, kunhan vain löytävät itselleen sopivia ja tarpeeksi kiinnostavia kirjoja. Tässä lukijan ja sopivan kirjan yhdistämisessä yritän auttaa parhaani mukaan.

Akaan pääkirjasto vaikuttaa tosi kivalta työpaikalta. Ihmiset käyttävät kirjastoaan Toijalassa aktiivisesti ja kaikki asiakkaat ovat mukavia. Tulevaisuudessa minua työllistää kirjaston asiakaspalvelun lisäksi erityisesti yhteistyö Akaan koulujen ja päiväkotien kanssa. Kunhan kirjasto on tullut tutuksi, laitan päiväkoteihin ja koululle viestiä ohjatun toiminnan alkamisesta. Nähdään kirjastossa!

Tervetuloa Akaan pääkirjastoon omatoimiaikana

Akaan pääkirjastossa voit nyt asioida myös omatoimiaikana. Pääkirjaston tilat ja aineistot ovat tällöin asiakkaiden käytössä itsepalveluna. Pääkirjaston palveluajat ja omatoimiajat löydät tästä linkistä.

Omatoimiaikana voit lainata ja palauttaa automaateilla, noutaa varauksia, käyttää kirjaston tietokoneita, lukea lehtiä ja käyttää tiloja työskentelyyn. Kirjastossa on maksuton langaton verkko, joka mahdollistaa myös omien laitteiden käytön. Omatoimiaikana ei ole mahdollista kopioida, tulostaa, skannata tai maksaa maksuja.

Omatoimikirjaston asiakkaana tarvitset PIKI-kirjastojen kirjastokortin ja PIN-koodin. PIN-koodi on sama, jota käytät verkkokirjastossa ja automaatilla. Luet kirjastokorttisi kortinlukijalla kirjaston ulkopuolella ja näppäilet PIN-koodin.

Kirjastokortti on henkilökohtainen ja jokaisen on kirjauduttava sisään omalla kortillaan, lukuun ottamatta saman perheen jäseniä. Kirjastokortin ja PIN-koodin saat tarvittaessa kirjastosta palveluaikana. Ota mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Lisätietoa pääkirjaston omatoimiajasta löydät täältä.

Myynnissä Akaan arvokkaat luontokohteet -kirja

akaan arvokkaat luontokohteet-kirja pöydällä

Akaassa tehtiin kesän 2020 aikana selvitys alueen arvokkaista luontokohteista, jonka pohjalta syntyi 41 kohdetta esittelevä julkaisu. Kirja on oiva tietopaketti alueen luonnosta kiinnostuneille ja tietoja voi hyödyntää esim. maankäytön ja metsänhoidon suunnittelussa. Selvityksen on toteuttanut ja julkaisun on laatinut hortonomi, luontoharrastaja Kari Järventausta. Inventoinnin toimeksiantajana on Akaan kaupunkikehitystoimi. Hinta 15 €, myynnissä kirjastoissa.