Ajankohtaista - Akaan kaupunki

Ajankohtaista

Akaan pääkirjasto ja Viialan kirjasto Vilkku avoinna normaalisti

Asioidessasi kirjastossa ota huomioon muut asiakkaat ja henkilökunta.
Noudata 2 m turvavälejä ja muista hyvä käsihygienia.
Suosittelemme käyttämään kasvomaskia, ellei siihen ole terveydellistä estettä.
Noudata kirjastossa annettuja ohjeita.
Lehtisalissa voit lukea päivän lehdet, asiakaspaikkoja on rajoitetusti.
Asiakaskoneen voit varata max. tunniksi.

Voit palauttaa lainasi palautusluukkuun myös kirjaston aukioloaikana, mikäli et halua asioida kirjastossa. Pääkirjaston palautusluukku on seinässä pääoven vasemmalla puolella. Viialan kirjasto Vilkun luukku on rakennuksen radanpuoleisella sivulla henkilökunnan oven vieressä.

Kesän lukukampanjat Lumotun puiston salaisuus lapsille ja Luettu maa nuorille

Saat lisätietoja lukukampanjoista klikkaamalla tästä.

Uudistunut PIKI-verkkokirjasto on avattu koekäyttöön

Pääset koekäyttämään uutta PIKI-verkkokirjastoa osoitteessa piki.finna.fi. Kirjaudut verkkokirjastoon PIKI-kirjastokortin numerolla ja siihen liitetyllä tunnusluvulla. Kaikki toiminnot eivät vaadi kirjautumista. Uusi verkkokirjasto on toistaiseksi käytössä vanhan PIKI-verkkokirjaston rinnalla, voit siis käyttää molempia.

piki.finna.fi on räätälöity Kansalliskirjaston tarjoaman Finna-alustan päälle. Palvelussa on verkkokirjastosta tutut ominaisuudet hakuvahteineen ja suosikkilistoineen sekä joukko uusia toimintoja. Verkkomaksaminen ei vielä onnistu. Palautetta voit antaa lomakkeella.
Lisätietoja piki.finna.fi:stä tästä linkistä.

Kesän aukioloajat Akaan kirjastoissa

31.5.-29.8. Viialan kirjasto Vilkku on avoinna ma-ti klo 13-19, ke 13-16 ja to-pe 10-16.
Akaan pääkirjasto jatkaa kuten tähänkin asti ma-ti klo 12-19, ke 10-16, to 12-19 ja pe 10-16.

Varausten omatoiminouto Akaan kirjastoissa

Voit itse ottaa varaamasi teoksen noutohyllystä ja lainata sen lainausautomaatilla. Varausten noutohylly on lainausautomaatin vieressä. Varaukset on järjestetty hyllyyn varausnumeron mukaan. Numero on korttikohtainen, ja se näkyy saamassasi noutoviestissä.

Voit myös tarkistaa varausnumerosi automaatilla Noutonumeron tarkistus -toiminnolla (vain Akaan pääkirjastossa) tai noudettavana olevan varauksesi kohdalta verkkokirjastosta.

Lainausautomaatilla tarvitset kirjastokortin lisäksi siihen liitetyn PIN-koodin, jota käytät myös verkkokirjastoon kirjautumiseen. PIN-koodin saat kirjaston asiakaspalvelusta. Palautusautomaatilla et tarvitse korttia.

Myynnissä Akaan arvokkaat luontokohteet

akaan arvokkaat luontokohteet-kirja pöydällä

Akaassa tehtiin kesän 2020 aikana selvitys alueen arvokkaista luontokohteista. Sen tuloksena syntyi julkaisu, joka esittelee 41 kohdetta. Tietoja voi hyödyntää esim. maankäytön ja metsänhoidon suunnittelussa. Kirja on oiva tietopaketti alueen luonnosta kiinnostuneille. Selvityksen on toteuttanut ja julkaisun sisällön on laatinut hortonomi, luontoharrastaja Kari Järventausta. Inventoinnin toimeksiantajana on Akaan kaupunkikehitystoimi. Hinta 15 €, myynnissä kirjastoissa.

 

 

Kirjatin perhelukudiplomi

Kirjatin perhelukudiplomi on julkaistu PIKI:ssä. Perhelukudiplomi tukee alle kouluikäisten lasten ja heidän perheidensä lukuharrastusta. Se kannustaa lukemaan yhdessä ja helpottaa luettavan etsimistä.

Lukudiplomin voit ladata maksuttomana mobiilisovelluksena tai tulostamalla kirjalistat PIKI-verkkokirjastosta.

PIKI-kirjaston ajankohtaisia asioita

PIKIn ajankohtaisiin aiheisiin siirryt linkistä.