Ajankohtaista - Akaan kaupunki

Ajankohtaista

Korona ja kirjasto 1.10. alkaen

Toistaiseksi maskisuositus yli 12-vuotiailla, turvavälit ja hyvä käsihygienia koskee kirjaston asiakkaita. Ota huomioon muut asiakkaat ja henkilökunta. Asiakasmäärää rajoitetaan tarvittaessa. Kirjaston tapahtumissa (matala riski, istumapaikat) sallitaan korkein asiakasmäärä.

Ryhmät ja luokat ovat tervetulleita lainaamaan kirjaston aukioloaikoina. Koronasuositukset koskevat myös ryhmiä ja luokkia. Kirjavinkkaus ja muu ohjattu toiminta on toistaiseksi tauolla.

Vuoden lukuteko

Vuoden 2021 PIKI-päivän kunniaksi Pirkanmaan kirjastot jakoivat 23.9. uudet Vuoden lukuteko -palkinnot. Kukin kirjasto valitsi omasta kunnastaan palkinnon saajaksi yksittäisen henkilön tai tahon, joka on tehnyt tärkeää lukemista edistävää työtä kuluneen vuoden aikana tai jo pidempään. Palkinto voidaan myöntää mille tahansa kirjaston ulkopuoliselle taholle.

Akaassa Vuoden lukuteko -palkinnon saivat Akaan yläkoulujen äidinkielen opettajat Anna Toivonen, Hanna Walther ja Reetta Rintaluoma (Toijala) sekä Päivi Peltoniemi ja Sara Silén (Viiala). Perusteluna palkitsemiseen oli se, että yläkoulujen äidinkielen opettajat tuntevat erinomaisesti yksittäisten oppilaidensa lukutaidon tason ja kiinnostuksen kohteet. He hyödyntävät näitä tietoja löytääkseen jokaiselle oppilaalle sopivia kirjoja luettavaksi. Yhteistyö Akaan kirjaston kanssa toimii loistavasti. Lämpimät onnittelut palkituille!

Uudistunut PIKI-verkkokirjasto on avattu koekäyttöön

Pääset koekäyttämään uutta PIKI-verkkokirjastoa osoitteessa piki.finna.fi. Kirjaudut verkkokirjastoon PIKI-kirjastokortin numerolla ja siihen liitetyllä tunnusluvulla. Kaikki toiminnot eivät vaadi kirjautumista. Uusi verkkokirjasto on toistaiseksi käytössä vanhan PIKI-verkkokirjaston rinnalla, voit siis käyttää molempia.

piki.finna.fi on räätälöity Kansalliskirjaston tarjoaman Finna-alustan päälle. Palvelussa on verkkokirjastosta tutut ominaisuudet hakuvahteineen ja suosikkilistoineen sekä joukko uusia toimintoja. Verkkomaksaminen ei vielä onnistu. Palautetta voit antaa lomakkeella.
Lisätietoja piki.finna.fi:stä tästä linkistä.

Varausten omatoiminouto Akaan kirjastoissa

Voit itse ottaa varaamasi teoksen noutohyllystä ja lainata sen lainausautomaatilla. Varausten noutohylly on lainausautomaatin vieressä. Varaukset on järjestetty hyllyyn varausnumeron mukaan. Numero on korttikohtainen, ja se näkyy saamassasi noutoviestissä.

Lainausautomaatilla tarvitset kirjastokortin lisäksi siihen liitetyn PIN-koodin, jota käytät myös verkkokirjastoon kirjautumiseen. PIN-koodin saat kirjaston asiakaspalvelusta.  Palautusautomaatilla et tarvitse korttia.

Myynnissä Akaan arvokkaat luontokohteet -kirja

akaan arvokkaat luontokohteet-kirja pöydällä

Akaassa tehtiin kesän 2020 aikana selvitys alueen arvokkaista luontokohteista. Sen tuloksena syntyi julkaisu, joka esittelee 41 kohdetta. Tietoja voi hyödyntää esim. maankäytön ja metsänhoidon suunnittelussa. Kirja on oiva tietopaketti alueen luonnosta kiinnostuneille. Selvityksen on toteuttanut ja julkaisun sisällön on laatinut hortonomi, luontoharrastaja Kari Järventausta. Inventoinnin toimeksiantajana on Akaan kaupunkikehitystoimi. Hinta 15 €, myynnissä kirjastoissa.

 

 

Kirjatin perhelukudiplomi

Kirjatin perhelukudiplomi on julkaistu PIKI:ssä. Perhelukudiplomi tukee alle kouluikäisten lasten ja heidän perheidensä lukuharrastusta. Se kannustaa lukemaan yhdessä ja helpottaa luettavan etsimistä.

Lukudiplomin voit ladata maksuttomana mobiilisovelluksena tai tulostamalla kirjalistat PIKI-verkkokirjastosta.

PIKI-kirjaston ajankohtaisia asioita

PIKIn ajankohtaisiin aiheisiin siirryt linkistä.