Ajankohtaista - Akaan kaupunki

Ajankohtaista

Tervetuloa Akaan pääkirjastoon omatoimiaikana

Akaan pääkirjastossa voit nyt asioida myös omatoimiaikana. Pääkirjaston tilat ja aineistot ovat tällöin asiakkaiden käytössä itsepalveluna. Kirjaston palveluajat pysyvät ennallaan. Aukioloajat löydät tästä linkistä.

Omatoimiaikana voit lainata ja palauttaa automaateilla, noutaa varauksia, käyttää kirjaston tietokoneita, lukea lehtiä ja käyttää tiloja työskentelyyn. Kirjastossa on maksuton langaton verkko, joka mahdollistaa myös omien laitteiden käytön. Omatoimiaikana ei ole mahdollista kopioida, tulostaa, skannata tai maksaa maksuja.

Omatoimikirjaston asiakkaana tarvitset PIKI-kirjastojen kirjastokortin ja PIN-koodin. PIN-koodi on sama, jota käytät verkkokirjastossa ja automaatilla. Luet kirjastokorttisi kortinlukijalla kirjaston ulkopuolella ja näppäilet PIN-koodin.

Kirjastokortti on henkilökohtainen ja jokaisen on kirjauduttava sisään omalla kortillaan, lukuun ottamatta saman perheen jäseniä. Kirjastokortin ja PIN-koodin saat tarvittaessa kirjastosta palveluaikana. Ota mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Lisätietoa pääkirjaston omatoimiajasta löydät linkistä Omatoimiaika Akaan pääkirjastossa.

Rasin kuntosali avataan ma 24.10.2022 klo 12

Rasin kuntosalin remontti ja uusien laitteiden asennukset ovat viimeistä vaille valmiit. Sali avataan käyttäjille maanantaina 24.10. klo 12. Uusien laitteiden toimittaja on luvannut asentaa vielä puuttuvat laitteet viikon 43 aikana. Salilla vietetään avoimia ovia lauantaina 29.10. klo 12–15, jolloin paikalla on Akaan liikuntapalveluiden edustaja ja Akaan Voima ry:n valmentajia. Tervetuloa tutustumaan uusiin laitteisiin.

Kuntosaliasiakkaat voivat vielä 24.10. asti käyttää Kylmäkosken salia ilman erillistä lisämaksua. Sulkuaikana voimassa olleiden kuntosalikorttien ajan hyvitys tapahtuu kirjasto Vilkussa. Voimassa oleviin kulkuoikeuksiin lisätään remontista (20.8.–23.10.) johtunut 65 päivän maksimihyvitys. Remonttiaikana umpeutuneisiin kulkuoikeuksiin lisätään hyvityspäivät ajanjaksolta 20.8.– umpeutumispäivä. Voimassa olevien kulkuoikeuksien osalta pyydämme, että kirjastossa asiointi tapahtuu lähempänä käyttöoikeuden umpeutuspäivää ruuhkien välttämiseksi.

Lisätiedot: erityisliikunnanohjaaja Riitta Lehtonen, riitta.lehtonen@akaa.fi

Viialan kirjasto Vilkun Lasten kirjastopäivä 24.9.2022

Viialan kirjasto Vilkussa lauantaina 24.9. järjestettyyn Lasten kirjastopäivään osallistui satoja innokkaita. Kirjastolla askarreltiin syysrunokortteja, tehtiin hiiritestejä, suoritettiin Vilkku-hiiren kirjastosuunnistusta, tehtiin pinssejä ja nautittiin lastenteatterista. Kiitos kaikille päivän valmisteluun ja toteutukseen osallistuneille: sanataideohjaaja Mia Lempinen, Viialan yhtenäiskoulun (tuki)oppilaat, MLL:n Viialan yhdistys, Akaan nuorisopalvelut, Viialan työpaja sekä Teatteri Mukamas! Paljon kiitoksia myös tapahtumaa rahoittaneelle Etelä-Pirkanmaan kirjastojen kehittämishankkeelle.

Teatteri Mukamaksen esiintyjät hymyilevät ja heiluttavat kameralle. Sanataidepajan osallistujat askartelevat kortteja. Lapset tekevät pinssejä pinssikoneella.

Vuoden lukuteko -palkinto Sahurin vuoropäiväkodille Akaan Viialasta

PIKI-päivänä torstaina 22.9. jaettiin toista kertaa Vuoden lukuteko-palkinto kaikissa PIKI-kimpan kirjastoissa. Kukin kirjasto valitsi omasta kunnastaan palkinnon saajaksi yksittäisen henkilön tai tahon, joka on tehnyt tärkeää lukemista edistävää työtä kuluneen vuoden aikana tai jo pidempään. Palkinto voidaan myöntää mille tahansa kirjaston ulkopuoliselle taholle.

Akaassa Vuoden lukuteko -palkinnon sai Viialassa toimiva Sahurin vuoropäiväkoti. Päiväkodin ryhmät ovat todella aktiivisia kirjastonkäyttäjiä ja osallistuvat myös kiitettävästi kirjaston järjestämään ohjattuun toimintaan, esimerkiksi satutuokioihin ja sanataidepajoihin.

Sahurin päiväkodin lapset istuvat kirjaston satuhuoneessa ja esittelevät saamaansa Vuoden lukuteko -diplomia.

Kirjastojen aukioloajat 1.9.2022 alkaen

Viialan kirjasto Vilkku siirtyy normaaleihin aukioloaikoihin. 1.9. alkaen Vilkku on avoinna ma-ke klo 13-19 ja to-pe 10-16. Akaan pääkirjaston aukioloajat ovat ma-ti klo 12-19, ke 10-16, to 12-19 ja pe 10-16.

Myynnissä Akaan arvokkaat luontokohteet -kirja

akaan arvokkaat luontokohteet-kirja pöydällä

Akaassa tehtiin kesän 2020 aikana selvitys alueen arvokkaista luontokohteista, jonka pohjalta syntyi 41 kohdetta esittelevä julkaisu. Kirja on oiva tietopaketti alueen luonnosta kiinnostuneille ja tietoja voi hyödyntää esim. maankäytön ja metsänhoidon suunnittelussa. Selvityksen on toteuttanut ja julkaisun on laatinut hortonomi, luontoharrastaja Kari Järventausta. Inventoinnin toimeksiantajana on Akaan kaupunkikehitystoimi. Hinta 15 €, myynnissä kirjastoissa.

 

 

PIKI-lukudiplomit

PIKIn lukudiplomit löytyvät tästä linkistä.